fbpx

Fotograf de copii

Fotograf de copii

Albumele de familie ii au in prim plan pe micutii acesteia: mai nazdravani sau foarte cuminti, chicotind, zambind, razand, incruntati sau incapatanati, alaturi de prieteni, parinti, bunici ori intreaga familie, acestia ocupa glorios majoritatea paginilor albumului.

Fotografia de copii este una dintre cele mai frumoase parti ale activitatii de fotograf profesionist. In cadrul sedintelor foto cu copii, fotograful profesionist are de lucru pentru a lega mai intai o prietenie cu micutul, insa relaxarea si detasarea pentru cateva ore sunt garantate!

Ce trebuie sa stie un fotograf de copii atunci cand are o sedinta foto de acest fel?

  1. SEDINTELE FOTO SUNT FOARTE SINCERE

Copiii sunt foarte directi: iti vor spune imediat ca nu le place sa faca fotografii in acel loc, in acea postura sau ca s-au plictisit. Aceste lucru este in favoarea artistului, pentru ca fotografiile vor fi oneste si il vor ilustra pe protagonist exact asa cum este el. Totodata, fotograful de copii trebuie sa se inarmeze cu mult calm, rabdare si sa fie odihnit. O sedinta foto cu copii este foarte solicitanta!

  1. FOTOGRAFIILE CU COPII SUNT AMINTIRILE PARINTILOR SI COPIILOR

Atunci cand oferi servicii precum fotografia de familie, de copii etc, rezultatul fotografic trebuie sa fie unul de calitate si care sa multumeasca mai ales adultii, urmand ca in viitor cei mici sa priveasca fotografiile amintire si sa reconstruiasca momentele copilariei. Prin urmare,, fotograful de copii nu ar trebui sa vada sedintele cu copii drept un alt proiect de asezat in portofoliu, ci mai intai de toate, ar trebui sa le ofere parintilor o amintire frumoasa.

  1. FIECARE PERIOADA DIN VIATA UNUI COPIL ESTE IMPORTANTA

Nu este de mirare ca parintii opteaza pentru sedinte fotografice constant. Copiii cresc foarte repede si este indicat ca acestia sa aiba parte de sedinte foto in fiecare etapa a vietii lor, mai ales ca cei mici adora sa fie vedetele aparatului foto.

Fotograful de copii profesionist este cel care trebuie sa se consulte cu parintii copiilor pentru a obtine informatii precum: momentul zilei cand sunt activi, cand sunt obositi, locurile unde prefera sa se joace, atat in intimitatea locuintei, cat si in imprejurimi etc.

  1. SEDINTELE FOTO CU COPII IMPLICA MULTA IMAGINATIE SI CREATIVITATE

Orice sedinta foto cu copii ramane o surpriza. Oricat de pregatit este fotograful de copii, acesta trebuie sa fie spontan atunci cand lucreaza cu copiii: trebuie sa improvizeze atunci cand acestia sunt distrasi sau plictisiti, trebuie sa comunice permanent cu ei, si sa le mentina interesul prin grimase, glume si mici joculete.

  1. SUCCESUL UNEI SEDINTE FOTO CU COPII CONSTA IN A TE IMPRIETENI CU ACESTIA

Fotograful de copii trebuie sa aiba multe calitati pentru a lucra cu cei mici; trebuie sa fie amuzant, prietenos si mai ales, trebuie sa-i adore pe cei mici. Pentru fotografii cu copii reusite este nevoie ca fotografiile sa fie facute de la acelasi nivel cu micutul, la propriu si la figurat. Pe langa detaliile ce pot fi transormate in avantaje, sfaturile preluate de la parinti, fotograful de copii trebuie sa se pregateasca in avans cu diverse cadre pe care le-ar putea prelua, diverse activitati care ar capta atentia micutului.

Leave a reply