fbpx

Cine sunt

1779235_950210455007586_8850532498240057778_n

“Iubește ceea ce faci și nu vei simți că lucrezi nici măcar o zi!”
Am început să fotografiez din curiozitate și pasiune până când fotografia a devenit mai mult decât o meserie, iar astăzi este o parte din mine.

Ciprian Lupan Photography însumează o gamă largă de servicii și produse fotografice și este rezultatul unei munci perseverente, creativitate, dorința de a cunoaște cât mai mult și desigur, implicare. Activitatea mea este diversă, astfel că iau parte la evenimente precum: nunți, botezuri dar am și alte proiecte ample, ședințe foto de familie și în mod evident, multe planuri mari în domeniul fotografic.

Povestea mea de fotograf a început din adolescență, de pe la 14 ani. Tatăl meu se ocupa de partea video în cadrul diverselor evenimente; m-a pasionat o perioadă și videografia, dar și eu și fratele meu am început să cochetăm cu fotografia: ne-am dezvoltat împreună și separat, într-un spirit competitiv și constructiv. După o perioadă de studiu intens și multă practică, lucrurile s-au conturat frumos, fotografiile mele au căpătat o calitate superioară, iar eu știam exact ce vreau să fac în viitor- mi-am descoperit meseria!

În prezent, îmi desfășor activitatea atât în România, cât și în Franța, fapt pe care eu îl consider un avantaj enorm: culeg și asimilez informații, detalii tehnice și tendințe din mai multe părți. Toate acestea pe lângă o experiență personală de neimaginat: am ocazia să călătoresc și să-mi practic meseria în același timp.
În altă ordine de idei, o parte din stilul meu este influențat tocmai de aspectul diversității cu care îmi practic meseria. Ar fi greu să descriu în câteva cuvinte stilul meu fotografic, pentru că el se poate observa mai bine în imaginile pe care le realizez. Am optat mereu pentru simplu si natural și consider că un fotograf profesionist are garanția unor fotografii aparte atunci când urmărește ipostaze surprinzătoare, simplitate, candoare și naturalețe. Desigur că stilul jurnalistic este și el practicat în timp ce fotografiez, dar fiecare fotograf profesionist a “împrumutat” tot ce era descoperit, “a cosmetizat” cu ceea ce ar fi schimbat și a “condimentat” cu notă sa unică, pentru un rezultat valoros.

“Fotografia de nuntă este pentru mine, una dintre cele mai îndrăgite părți ale activității mele; pentru că ador să surprind intensitatea emoțiilor, promisiunilor și a iubirii care îmbracă parcă întreg evenimentul.”

Experiența mea fotografică înseamnă multe evenimente și diferite tipuri de ședințe foto. Însă trebuie să admit faptul că îmi place foarte mult activitatea de fotograf de nuntă: îmi plac diferitele culturi, diferitele zone, obiceiurile păstrate cu sfințenie sau adaptate într-un mod original, detaliile elegante, vestimentația și unicitatea fiecărui cuplu.

Ei bine, pe toate acestea le surprind în stilul Ciprian Lupan Wedding Photography, un stil format în mod ambițios în ultimii ani.

Pentru mine, fiecare ședință foto este o călătorie: o călătorie a protagoniștilor și viziunea mea fotografică despre desfășurarea călătoriei lor. Îmi încurajez clienții să fie ei înșiși, să zâmbească mult, să se bucure de clipele pe care le trăiesc. Pentru că, în fond, fotografiile sunt dovada vizuală a tuturor clipelor și momentelor importante pe care le trăiesc.