fbpx

Cum sa fotografiezi un botez

13/11/2016

FOTOGRAFIA DE BOTEZ

Botezul este sarbatoarea familiei, celebrarea venirii pe lume a unui nou membru, prilej de reuniune si timp petrecut cu drag impreuna. Mai presus de toate acestea, botezul este o sarbatoare intima, o reuniune cu multe zambete, oameni frumosi si momente unice.

Fotografia de botez este fotografia practicata de un fotograf cu experienta, profesionist, care apreciaza eleganta momentului si cadrul intim al acestuia.

Pentru a oferi servicii de calitate, atunci cand este vorba de fotografia de botez, fotograful trebuie sa fie bine pregatit in ceea ce priveste toate aspectele: categoria de fotografii, numarul de persoane, durata evenimentului.

FOTOGRAFIILE SPECIFICE UNUI BOTEZ

Fotografia de botez inseamna in general fotografiile realizate in cadrul intim din interiorul locuintei familiei copilului. Acestea se realizeaza inainte de botezul propriu zis/ mersul la biserica, insa poate insemna si o sedinta foto ce urmeaza in zilele de dupa botez.

Cele mai importante cadre vor fi luate in momentul crestinarii micutului. Aici sunt incluse fotografiile cu preotul, nasii, parintii, fotografiile de grup, cele panoramice (cu biserica, imprejurimile).

Fotografiile ce se fac in timpul mesei festive sunt si ele foarte valoroase: aici invitatii petrec alaturi de parintii si nasi, socializeaza, danseaza, celebreaza.

Este foarte important ca fotograful de botez sa comunice eficient cu parintii inainte de eveniment, pentru a stabili tipul fotografiilor, pentru a nota aspectele legate de organizare (data, ora, locatie) si pentru a alege serviciile si ofertele impreuna cu clientii sai.

NUMARUL DE PERSOANE PREZENTE

Numarul de persoane prezente, precum si ora inceperii evenimentului determina volumul de munca al fotografului de botez. Ora inceperii evenimentului, de regula fotograful de botez merge mai intai la domiciliul clientilor pentru a prelua cadrele cu micutul intimitatea camerei lui. In acest caz, fotograful le va fi alaturi parintilor de la inceput pana la sfarsit – dupa slujba religioasa sau dupa incheierea mesei festive, dupa caz. Pentru ca ziua botezului sa fie o colaborare fructuoasa si eficienta, fotograful de botez si clientii acestuia trebuie sa stabileasca aceste detalii, macar intr-o varianta aproximativa.

STILURILE FOTO ABORDATE

Fotografia de botez inseamna ani de practica si multa experienta. Inseamna, de asemenea un mix armonios de stiluri, idei si creativitatea si unicitatea fiecarui fotograf de botez. Printre stilurile pe care le va aborda orice fotograf profesionist se numara: fotoreportajul, fotografia de portret, o abordare clasica, fotografii panoramice si de peisaj. Pentru a alege ce vi se potriveste cel mai bine, este indicat ca parintii sa se documenteze inainte cu privire la modul in care doresc sa arate albumul foto final, eventual sa solicite fotografii prezente in portofoliul fotografului cu care lucreaza. Deseori, acest portofoliu este prezent pe site-ul de prezentare al acestuia.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT