fbpx

Organizarea si desfasurarea unei sedinte foto cu gravide

21/07/2016

Organizarea și desfășurarea ședințelor foto cu gravide

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25Fotografia de maternitate este o categorie aparte a fotografiei, care redă frumuseșea și sensibilitatea femeii gravide, precum și sentimentele pure pentru copil. Pentru un fotograf profesionist este o onoare să participe la aceste trăiri și totodată să surprindă cele mai interesante ipostaze ale acestui gen fotografic.

Fotografiile cu mama gravidă sunt alături de toate celelalte fotografii din perioada copilariei amintiri veritabile pentru copiii dumneavoastră!

 

Vom descrie astfel conceptul de fotografie de maternitate, respectiv specificul sedinte foto cu gravide în stilul Ciprian Lupan Photography.

 

1) Cum găsim clienți pentru acest tip de fotografie?

Pe lângă deja cunoscuta metodă de promovare prin recomandare, întrucât serviciile de calitate au avantajul de a recomanda fotograful mai departe, există câteva moduri prin care putem obține sedinte foto cu gravide:

 

 1. a) Identificarea locurilor unde se desfășoară activități pentru femei gravide

 

Pe toată durata maternității, femeile sunt foarte interesate de diverse cursuri și sedinte specifice și potrivite lor:

 • gimnastică pentru menținerea condiției fizice
 • gimnastică de pregătire pentru momentul sarcinii
 • ateliere diverse pentru îngrijirea bebelușului
 • ateliere de relaxare, meditație.

 

Tot ce este nevoie să facă fotograful profesionist este să meargă și să lase materiale de promovare în aceste locuri, să discute cu cei care organizează astfel de cursuri și ateliere posibilitatea unei scurte prezentări în cadrul cursului (la început sau la sfârșit).

 

 1. b) Identificarea grupurilor specifice pe rețelele de socializare

 

În zilele noastre există grupuri diverse care alătură oameni ce împărtășesc aceleași interese, iar grupurile pentru viitoare mămici nu fac excepție. Rețineți că este o perioadă încărcată pentru femeile gravide, iar o reclamă distribuită pe aceste grupuri de către fotograful profesionist nu face decât să vină în ajutorul lor.

 

2) Organizarea sedintelor foto cu gravide

 

După ce clienții/clientele v-au contactat, ar trebui să urmați câțiva pași pentru buna desfășurare a sedintelor foto:

 

 1. a) Discuția inițială

Ca în cazul oricărei sedintțe foto, și ședintele foto cu gravide necesită întâlniri și discuții preliminare. Cu viitoarea mămică ar trebui stabilite următoarele: momentul în care se va desfășura sedinta foto, locul unde se va desfășura sedinta foto, cine mai participă etc.

 

 1. b) Alegerea momentului sedintei foto cu gravide

Momentul alegerii sedintei foto este un aspect foarte important. Deși multe femei gravide optează pentru sedinte foto profesioniste în mai multe etape ale sarcinii, un footgraf profesionist care se ocupă cu șesințe foto pentru gravide ar trebui să recomande planificarea unei sedinte în trimestrul al 3 lea de sarcină, fiind cel mai indicat moment: burtica este vizibilă, iar fotografiile au altă frumusețe.

 

 1. c) Alegerea spațiului de fotografiere

Spațiul în care se va desfășura sedinta foto cu gravide va fi și el de fiecare dată altul, după preferințele clientelor: sedinta se poate desfășura acasa sau în aer liber, în natură sau într-un loc preferat. Dacă la sedinta foto va participa și partenerul, poate fi ales un loc încărcat de semnificație pentru cuplu.

 

3) Desfășurarea unei sedinte foto cu gravide

 

După ce toate detaliile au fost stabilite și ne aflăm în momentul sedintei foto cu o femeie însărcinată ar trebuie să ținem cont de câteva elemente importante pentru o bună desfășurare și rezultate optime:

 1. a) Ținuta viitoarei mămici

 

Poate că în cadrul altor sedinte foto nu este necesara o atenție sporită în ceea ce privește ținuta și întreaga prezență, însă când este vorba de sedinte foto cu gravide, acesta este un aspect foarte important. Indiferent cât de lejeră este ținuta, este foarte important ca viitoarea mămică să fie coafată și machiată de un profesionist, pentru a se simți ca o adevărată divă!

 

 1. b) Accesoriile mici care fac diferența

 

Fotografiile rezultate din sedinte foto cu gravide sunt și mai reușite dacă surprind diferite accesorii mici, la propriu: fotografia de la ecografie, câteva articole de îmbrăcăminte ale copilului, pantofiorii, mesaje scrise pe foi adresate micuțului. Toate acestea vor fi un adevărat artificiu în albumele de familie.

 

 1. c) Prezența tatălui în fotografii

 

Sedintele foto cu gravide sunt într-adevăr o ipostază unică, maternă și mulți parteneri preferă să stea deoparte când vine vorba de aceste sedinte. Prezența partenerilor în câteva cadre ar putea fi totuși incluse, pentru un rezultat și mai frumos

 

 1. d) Fiți cât mai creativi!

 

Sedintele foto cu gravide necesită multă, multă creativitate! Iar un fotograf profesionist știe ce trebuie să faă pentru a realiza cadre senzaționale!

 

 

 

 

 

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT