După stabilirea marelui eveniment, va începe planificarea organizării lui: sarcinile se vor delega așa încât totul să fie perfect!
Și doar atunci vor începe remarcile și sugestiile, sfaturile tuturor celor din jur: “Noi am făcut așa!”, “Pe vremea noastră..”, “Știu eu pe cineva care…”
Pentru a evita declanșarea factorului stres în perioada de pregătire, am alcătuit o lista cu câteva mituri despre planificarea acestei zile, atât de importantă în viața unui cuplu:
1) Rochia de mireasă trebuie să fie de un alb imaculat
Culoarea rochiei clasice de mireasă semnifică puritate și inocență, însă nu toate femeile sunt obligate să achiziționeze o rochie albă, dacă nu își doresc acest lucru. Ultimii ani au venit cu noi tendințe în vestimentația mireselor: rochii mai lejere sau mai complicate, pentru toate categoriile de cliente și bineînțeles noutăți privind culoarea. De la nuanțe de ivoriu la bej și roz, în zilele noastre miresele au o întreagă gamă de nuanțe în jurul acestor culori.
2) Nu are rost să angajezi profesioniști, atunci când ai în jurul tău specialiști în diverse domenii
În primul rând, fie că îți sunt prieteni apropiați sau nu, mai degrabă ți i-ai dori alături și nu la muncă într-o zi așa de importantă pentru tine. Oricât de talentat ți se pare un prieten care fotografiază în vacanțe și la alte mici evenimente, un profesionist se va deosebi de un amator și va fi întotdeauna obiectiv, atent și implicat, pentru că este într-o zi de lucru. Nici prietena cea mai bună, care este un veritabil trend setter în grupul vostru de prietene nu este cea mai indicată pentru implicarea în luarea deciziilor importante privind decorul sau culorile care vor predomina în cadrul evenimentului. Cel mai potrivit este să delegi sarcinile unor specialiști pentru fiecare parte a marelui eveniment, pentru ca acesta să fie unul reușit.
3) Lista de invitați- trebuie să-i inviți pe cei care te-au invitat la nunta lor
În România, se păstrează de ceva vreme acest obicei cu sfințenie, și doar ultimii ani au mai spulberat din regulile și superstițiile de odinioară. Un eveniment ca nunta ar trebui să fie o zi petrecută armonios de miri cu cei mai dragi oameni. Sau poate cuplul este unul foarte sociabil, care adoră mulțimile, și mirii își doresc în acest caz să aibă alături pe toată lumea cunoscută.
Nu depinde decât de cum doresc cei doi miri să-și petreacă această zi, prin urmare, lista de invitați trebuie făcută cu sufletul și nu în baza “obligațiilor”.
4) Wedding planner- da sau nu?
Dacă ai cunoscut minim un cuplu care s-a căsătorit de curând, poate ai remarcat cât durează pregătirile: se începe cu rezervarea sălii, căutarea profesioniștilor, alegerea meniului, lista de invitați etc.
Unele persoane vor adora tot acest mix de selecții, liste, alegeri și decizii. Alții pur și simplu nu sunt făcuți pentru asta și vor simți că nu se mai termină pregătirile.
Oricum ar fi, suntem de părere că a apela la un wedding planner, fie și pentru o discuție generală, nu are cum să fie un lucru rău. Cel mai probabil, anumite aspecte vor fi vizibil simplificate: experiența și contactele diferite pe care un planner de nuntă le are te vor scuti de multe neplăceri.
5) Trebuie să respectăm obiceiurile și tradițiile culturii noastre
Obiceiurile de nuntă din România sunt frumoase, interesante și cu siguranță acestea diferă în funcție de zonă. Însă nu toate pot a fi atât de plăcute, unele pot fi obositoare și mai ales, acestea nu e potrivesc uneori într-un cadru urban.
Cea mai bună alegere este că cei doi miri să se decidă ce anume doresc să respecte că la carte din multitudinea de tradiții de nuntă autentic românească.
Organizare ușoară și casă de piatră!