fbpx

FOTOGRAF DE BOTEZ

FOTOGRAF DE BOTEZ

Activitatea unui fotograf  profesionist este vasta si inseamna implicarea in proiecte diverse si cercetarea continua pentru specializarea fotografica in cat mai multe arii de activitatea specific domeniului fotograf.

Ce trebuie sa stie insa un fotograf de botez atunci cand organizeaza astfel de sedinte foto?

  1. PREGATIREA DETALIATA A EVENIMENTULUI

Pe langa discutiile legate de data si ora exacta a evenimentului, este recomandabil sa discutati cu parintii ce cadre ar prefera in ziua evenimentului. Spre exemplu le puteti sugera sa ajungeti mai devreme la biserica si/sau la localul unde va avea loc petrecerea festiva pentru a face fotografii cu invitatii, pe masura ce acestia ajung. Nimic nu este mai frumos ca un album de botez sa ii surprinda pe toti cei care au venit sa le fie alaturi in aceasta zi importanta.

  1. CADRELE CE NU AR TREBUI SA LIPSEASCA DE LA ACEST EVENIMENT

Orice fotograf de botez cunoaste cateva elemente care nu ar trebui sa lipseasca atunci cand organizeaza o astfel de sedinta foto:

  1. Camera copilului

Fotografiile preluate in acest cadru intim sunt cele cu care se incepe acest tip de sedinta foto. Cel mic se afla alaturi de parinti, nasi si/sau bunici in camera special aranjata pentru el. Cu siguranta va privi peste ani aceste cadre minunate si se va bucura ca acestea exista.

  1. Biserica

Fotograful de botez va petrece intreaga zi alaturi de parinti si micutul lor: dupa efectuarea fotografiile de acasa, acesta va merge odata cu parintii la biserica unde va avea loc ceremonia oficiala de botez. Acesta este un prilej pentru surprinderea maretiei lacasului de credinta, simbolul crestinarii micutului.

  1. Cristelnita

Cristelnita si momentului botezarii micutului reprezinta de asemenea cadre care nu trebuie omise de fotograful de botez profesionist.

  1. Aranjamentele florale

Fotografiile care incadreaza aranjamentele florale de pe mese sunt deosebite si ofera un plus fotografiile de la orice eveniment. Astfel, nici fotografiile de botez nu fac exceptie: acestea sunt viu colorate si exprima bucurie.

  1. CAPTAREA LUCRURILOR SIMPLE

Desi evenimentele de acest tip sunt evenimente fastuoase, simplitatea intotdeauna va insemna eleganta si bun gust. Un fotograf de botez profesionist stie sa surprinda cadrele naturale, simple si inedited ale evenimentului: o discutie amuzanta intre invitati, un gest sensibil etc.

  1. FOTOGRAFIILE DIN INTERIOR SI EXTERIOR

Cand este vorba de un eveniment precum botezul, ambele tipuri de fotografii sunt importante: cele din interior sunt cele preluate in camera micutului, un cadru intim prin definitie, in interiorul biserii si in interiorul localului. Cand vorbim despre cele preluate in exterior, putem mentiona fotografiile care surprind natura, fotografiile de grup care transmit emotia evenimentului si fotografiile care surprind cladirile, arhitectura. Totodata, fotografiile effectuate in exterior sunt cele care se bucura de lumina naturala.

  1. CAPTAREA POVESTII EVENIMENTULUI

Orice eveniment, orice familie are o poveste. Un fotograf profesionist de botez stie sa o intuiasca si sa o capteze cat mai viu si real in fotografiile sale!

Leave a reply