fbpx

CUM SA-TI USUREZI MESERIA DE FOTOGRAF DE BOTEZ

21/01/2017

CUM SA-TI USUREZI MESERIA DE FOTOGRAF DE BOTEZ

Albumele foto de botez sunt deosebite, pline de amintiri si creeaza o frumoasa poveste de familie. Pentru ca serviciile fotografice sa fie la inaltimea asteptarilor, cel care se afla in spatele aparatului foto trebuie sa fie un profesionist, un pasionat al meseriei sale, un om care comunica si relationeaza excelent!

Meseria de fotograf de botez poate fi usurata cu ajutorul catorva sfaturi. Orice fotograf poate pune in aplicare mici recomandari, completandu-le cu rutina obisnuita, tehnicile uzuale si practici invatate de-a lungul carierei sale:

  1. FII ORGANIZAT

Organizarea este punctul forte al oricarei activitati, insa si pentru un fotograf de botez acest sfat este vital. Daca inca nu esti suficient de organizat, asigura-te ca vei imbunatati aceste aspect: devino organizat cu privire la fiecare eveniment in parte, discuta cu clientii toate detaliile, expune-ti clar ofertele etc. Totodata, un fotograf de botz organizat isi noteaza cu atentie orele evenimentului.

  1. FII PUNCTUAL

Artistii sunt uneori prinsi in treburile lor, astfel incat uneori nu sunt atat de punctuali. Daca in cazul fotografiilor facute din pasiune (peisaje, diverse locatii, portrete etc) timpul nu conteaza, in cazul fotografiei de eveniment (botez, nunta, majorate), orice moment conteaza. Iar un profesionist nu dezamageste niciodata!

Anul acesta devino punctual!

  1. CREEAZA O LISTA CU CADRELE DE PRELUAT

Orice incepator in arta fotografiei de botez ar putea afirma ca este foarte simplu de preluat cadrele unui eveniment de acest gen, insa un profesionist ar contesta negresit acest lucru. Un fotograf profesionist isi calculeaza, atat cat poate, pasii de urmat pentru ca evenimentul sa fie cursiv si cronologic corect in fotografiile facute. Drept urmare, un fotograf de botez profesionist se prezinta la locuinta micutului, inainte de crestinarea propriu-zisa, pentru a-i face acestuia cateva fotografii in intimitatea caminului sau. Mai departe, este atent la detaliile legate de orele programate/adrese/locatii indicate de familie, pentru a fi la timp de fiecare data si a prelua cadrele care sunt pe lista lui: sala de petrecere inainte de prezenta invitatilor, exteriorul si imprejurimile bisericii.

  1. SE ASIGURA CA ARE BACK-UP IN CAZUL DEFECTARII APARATURII

Un adevarat profesionist in domeniu cunoaste riscurile acestei meserii: se pot intampla mici accidente, defectari spontane etc. De aceea, un fotograf de botez ar trebui sa se asigure ca are aparatura fotografica de rezerva cu el sau o varianta rapida de inlocuire (aparatura de rezerva acasa, un alt coleg fotograf care poate imprumuta la nevoie etc).

  1. FII SOCIABIL

Sa zambesti nu este foarte greu! De ce ar fi atunci dificil sa fii dragut si amabil cu toata lumea, incepand cu familia cu care lucrezi, prietenii, invitatii acestora si pana la personalul angajat pentru desfasurarea evenimentului. Atunci cand toata lumea este pozitiva si meseria de fotograf devine mai frumoasa!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT