fbpx

5 GRESELI PE CARE LE FAC FOTOGRAFII DE BOTEZ

15/05/2017

5 GRESELI PE CARE LE FAC FOTOGRAFII DE BOTEZ

Fie ca este vorba de un fotograf incepator sau de unul cu mai multe evenimente in portofoliu, exista uneori momente in care se mai strecoara mici greseli. Iar greselile pot afecta bunul mers al activitatii pe parcursul evenimentului ori calitatea fotografiilor efectuate. De aceea, le-am adunat intr-o lista pe cele care ni se pare cele mai comune: care sunt cele mai frecvente greseli pe care fotografii de botez le fac?

  1. NU COMUNICA EFICIENT CU CLIENTII LOR

In zilele noastre se vorbeste mult despre comunicare si despre cat de importanta este, despre orice domeniu ar fi vorba. Pentru fotograful de botez, nu este suficient sa stabileasca cateva detalii in discutiile initiale pe care le are cu clientii sai. Fotograful de botez si clientii sai trebuie sa comunice permanent, inca de cand iau legatura si pana in ziua desfasurarii evenimentului. Atat fotografilor de botez incepatori, cat si celor mai experimentati le poate parea usor si simplu de organizat orarul fara sa mai comunice cu clientii sai, insa intotdeauna este necesar ca acestia sa fie la curent cu toate detaliile, pentru ca evenimentul sa se desfasoare asa cum isi doresc.

  1. NU REALIZEAZA UN PROGRAM CARE SA LE USUREZE MUNCA

Alocarea timpului intr-un mod eficient este esentiala atunci cand vorbim despre un eveniment precum botezul. Multi fotografi de botez sunt tentati sa considere acest tip de eveniment mai usor decat altele, o nunta spre exemplu. Indiferent despre ce eveniment este vorba, despre cat de mic sau mare ar fi numarul de invitati, un profesionist adevarat isi va alcatui din timp un program, pentru a se asigura ca lucrurile se desfasoara intr-o directie pozitiva, chiar si cand mai apar mici decalaje cu anumite etape ale evenimentului.

  1. NU ISI ALCATUIESC O LISTA CU CELE MAI IMPORTANTE CADRE DE PRELUAT

In general, lista cu diferitele ipostaze, cadrele importante de preluat se realizeaza de catre fotograful de botez, insa este important ca acesta sa o prezinte si clientilor sai, sa le explice fiecare detaliu in parte, sa se sfatuiasca cu acestia, precum si sa fie deschis la noi propuneri de realizare a fotografiilor. Fiecare eveniment este important, si la fel de importanti sunt si clientii care aleg un anumit fotograf. Prin urmare, acestia trebuie sa fie prezenti in toate deciziile pe care fotograful le ia.

  1. PROMIT MAI MULTE DECAT VOR OFERI

In prima faza, mai ales pentru fotografii de botez incapatori, poate fi foarte tentant sa promita multe, sa asigure ca totul va fi bine, dar sa nu cantareasca bine cerintele in raport cu ofertele sale. De aceea, este mai mult decat util sa fie realizate niste oferte clare, cu numarul de ore lucrate, pretul pentru anumite sedinte extra etc.

  1. NU SUNT PUNCTUALI

In orice meserie, punctualitatea este cartea de vizita: punctualitatea transmite incredere si respect. Nimeni nu este absurd in cazul in care la una dintre intalnirile dinaintea botezului cineva intarzie, insa nu trebuie sa devina un obicei si de preferat ar fi ca aceste mici incidente sa nu existe deloc. Iar daca la una dintre aceste intalniri poate fi scuzata o intarziere de cateva minute, in ziua evenimentului este vital ca fotograful sa fie prezent la timp; pregatirile sunt in general extenuante, iar clientii isi doresc ca evenimentul sa se desfasoare fara cusur. Desigur,  niciun client nu va trece cu vederea faptul ca unul dintre colaboratorii sai intarzie.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT