fbpx

Sfaturi

SFATURI FOTOGRAF NUNTA

MICI

PENTRU DIFERENTE

MARI

IN FOTOGRAFIILE

VOASTRE

Fotografia de nunta este unul dintre domeniile cele mai complexe si speciale ale fotografiei. Ansel Adams spunea ca “12 fotografii reusite intr-un an este o recolta buna”. In timp ce fotografi din toata lumea se bucura la fiecare cadru reusit din mii de incercari, in ani si ani de zile, fotografii de nunta incearca la fiecare eveniment sa creeze arta, cadru cu cadru. Pentru a crea imaginile mult dorite de fiecare cuplu nu este insa suficient sa lasam lucrurile la intamplare. Planificarea si colaborarea sunt indispensabile pentru reusita fotografiilor voastre, de aceea sfaturile ce urmeaza sunt esentiale pentru ca amintirile voastre sa iasa exact cum ati visat.

38

Personalizati-va nunta cu detalii unice

Rochia, costumul, florile, marturille si toate accesoriile nuntii voastre vorbesc despre voi. Alegeti si combinati elemente care sa va reprezinte, ganditi-va la idei si lucruri noi inspirandu-va de pe blog-uri si site-uri de specialitate sau angajati-va un wedding planner. Detaliile nuntii voastre vor intregi albumul de nunta si vor face evenimentul vostru diferit de toate celelalte.

 

Lucrati numai cu furnizori de calitate

Cei pe care ii alegeti sa va ajute la organizarea evenimentului vostru trebuie sa fie dintre cei mai buni in domeniu, trebuie sa aveti incredere in ei si sa-i lasati sa va elibereze de o parte din povara planificarii. Alegeti furnizori ale caror referinte sunt impecabile. Un eveniment bine organizat si planificat va ajuta si la realizarea celor mai bune fotografii.

 

Fotograf nunta Brasov (12)

Make-up si hair syling profesional

In ziua nuntii mireasa trebuie sa fie cea mai frumoasa si mirele mai elegant decat oricand. La fotografiile acestei zile va veti uita toata viata, iar machiajul si hair style-ul vor ajuta sa aratati cat mai bine, asa ca alegeti sa colaborati cu un make-up artist si un hair-stylist renumiti.

 

Tinute in ton pentru domnisoarele si cavalerii de onoare

Rochiile identice ale domnisoarelor de onoare si costumele in acelasi ton pentru cavaleri vor intregi un eveniment cu o tematica bine gandita si vor arata extraordinar in fotografii.

Cununie civila in alta zi

Ziua nuntii e si asa destul de aglomerata! Ganditi-va ca voi trebuie sa fiti fresh, odihniti si gata de party asa ca alegeti sa faceti cununia civila in alta zi si in ziua nuntii puteti sa dormiti pana mai tarziu, sa va relaxati dimineata cu o cafea, un masaj, si sa aveti un program mai relaxat!

3

 

Pregatirile miresei si ale mirelui sunt foarte importante

Tocmai de aceea avem nevoie de spatiu, timp si un loc potrivit pentru a realiza fotografii reusite. Alegeti sa va pregatiti la un hotel sau acasa cu putina lume in jurul vostru. Chemati doar domnisoarele si cavalerii de onoare sau prietenii foarte apropiati si parintii. Alocati o ora fiecarei sedinte foto de pregatiri si anume o ora pentru mire si o ora pentru mireasa. Asa puteti fi siguri ca veti avea imortalizate detaliile tinutelor voastre, momentul in care va veti imbraca pentru singura data in rochie de mireasa si costum de mire si ca vom putea realiza cateva portrete cu toti cei dragi.

1

 

Cununia religioasa

Este un moment de apropiere pentru voi, de emotie pentru familiile voastre si de bucurie pentru prieteni. In timpul cununiei religioase toti cei apropiati voua ar trebui sa fie cu sufletul deschis si gandurile indreptate spre uniunea ce urmeaza s-o faceti. Asa ca cel mai bine este sa-i rugati sa fie alaturi de voi in acest mod, sa nu filmeze si sa nu fotografieze in timpul ceremoniei si sa vi se alature in biserica in spatele vostru astfel incat spatiul disponibil in partea din fata a bisericii sa fie optim pentru fotografiere.

 

Portrete de grup

Asigurati-va ca toti membrii famiilor voastre, nasii, domnisoarele si cavalerii de onoare sunt disponibili pentru portretele de grup preferabil inainte, daca nu, dupa cununia religioasa. Alocati 30 de minute pentru acest set de fotografii si luati in calcul o eventuala deplasare in locatie daca imprejumirile bisericii nu constitutie o locatie potrivita pentru realizarea acestora.

2

 

Sedinta foto

Organizati programul zilei astfel incat sedinta voastra foto din ziua nuntii sa se desfasoare seara, spre apus. Lumina cea mai placuta o vom avea cu aproximativ o ora inainte de asfiintit, iar pentru a fi siguri ca fotografiile voastre sunt reusite vom necesita 60 minute timp de fotografiere si, poate, 2 locatii diferite. Alegeti sa mergeti neinsotiti, rugati nasii, familia si prietenii sa se intalneasca cu voi la restaurant.

 

Petrecerea

Lumina si calitatea acesteia sunt foarte importante in fotografie. De aceea rugati personalul restaurantului sa mentina luminile de ambient aprinse pe parcursul serii si, daca locatia nu este bine luminata, alegeti sa achizitionati un pachet de lumini cu reflectoare care sa urmareasca ringul de dans sau discutati problema cu mine astfel incat sa putem gandi o schema de iluminare cu lumini continue de studio.

 

Sedinta de dinainte si cea de dupa nunta

Locatiile, lumina si timpul sunt cei 3 factori necesari pentru reusita fotografiilor voastre. Daca in ziua nuntii nu aveti timp pentru deplasari lungi spre locatii spectaculoase aceste doua sedinte sunt prilejuri ideale pentru a o face. Fie la munte sau la mare, in Sibiu, Constanta sau, de ce nu, Venetia, Roma, Paris sau Londra, alegerea trebuie sa fie una unica, sedinta trebuie programata astfel incat conditiile de iluminare sa fie ideale si timpul de care avem nevoie poate varia de la 3-4 ore la o zi intreaga sau chiar mai multe zile in cazul in care alegem sa plecam in afara tarii.

 

Exemplu de program de fotografiere

 09-12       Coafor Machiaj Mireasa

13-14       Pregatire Mireasa

14-15       Pregatire Mire

16-17       Cununie Religioasa

17-17:30  Fotografii de grup cu familia si invitatii

18-19       Sedinta foto din ziua nuntii

 20           Receptie