fbpx

FOTOGRAF DE NUNTĂ

13/05/2015

Pentru cei mai norocoși, pentru cei mai curajosi, pentru cei care au decis să-și declare iubirea față de persoana iubită în prezența celor dragi, pentru voi, existăm noi : fotografii profesioniști. Voi m-ați învățat că iubirea, chiar dacă e un sentiment universal, este trăită de fiecare cuplu “în felul său”. Sentimentele sunt uneori greu de exprimat în cuvinte, de aceea am ales să captez și să surprind în imagini emoția clipei, sau mai bine spus, un amalgam de emoții și trăiri care dau culoare vieții. Fotografia de nuntă, alături de cea de cuplu în general, este o fotografie care mă inspiră. Fascinat de ființa umană, dar mai ales de relațiile dintre persoane, consider că un fotograf profesionist, un bun cunoscător al psihologiei umane, are capacitatea de a anticipa anumite momente unice (gesturi, priviri, etc). Așadar, este necesar să fiu mult mai bun decât un portretist. Printre zâmbete, șoapte, săruturi se ascund mesaje sublime : “Te iubesc pentru o viață!”

Un fotograf perfect pentru o zi perfectă!

Cum ne asigurăm că am ales un fotograf de nuntă potrivit? Știm că e o zi specială și vrem ca totul să fie perfect…Alegerea unui fotograf de nuntă este o decizie primordială în care trebuie să investiți timp. Mai întâi, vă invit să răsfoiți galeria foto, pentru a descoperii viziunea mea artistică și modul în care documentez o nuntă. Chiar dacă e vorba de o nuntă tradițională sau modernă, fotografiile documentează nunta voastră. Printr-un stil predominant jurnalistic, fără a intervenii prea mult în desfășurarea ceremoniei, imortalizez momente unice, păstrând farmecul și naturalețea nunții, cu imprevizibilul ei : cu zâmbete, râsete, dar și cu lacrimi de bucurie. Fiți naturali!

Unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care ți le face meseria de fotograf de nuntă sunt oamenii minunați pe care îi cunoști, oamenii cu povești frumoase. Recomand întotdeauna clienților o ședință de acomodare, prewedding. Este o oportunitate să ne cunoaștem mai bine, pentru a elimina orice inhibiție în fața camerei, dar și o ocazie pentru a îmi comunica și indentifica preferințele voastre în materie de fotografie. În plus, fotografiile prewedding poate aduce un plus de originalitate personalizand invitațiile la nuntă sau le puteți folosite chiar în ziua nunții, la primirea invitațiilor, într-o prezentare slideshow, pe fundal având o muzică ambientală. Cu siguranță va fi o alegere inspirată!

De ce trebuie să ținem cont când stabilim ședința foto din ziua nunții?

Sunt miri care au un loc special de care îi leagă o amintire, o locație care a marcat un moment important în viața lor de cuplu, de aceea iși doresc ca ședința foto din ziua nunții să aibă loc în această destinație. Este important ca mirii să se potrivească în decor, să rezoneze cu locația, iar emoțiilor lor să dea culoare momentului, să confere un farmec aparte. Însă, în stabilirea locației trebuie să ținem cont și de alte elemente. Distanța și timpul de care dispunem pot reprezenta un imprediment în alegerea locației dorite. Sfatul meu : acordați ședinței foto cel putin o 1.30- 2 ore pentru a surprindre cât mai multe cadre intime și deosebite doar cu voi doi. Dacă locația dorită nu este accesibilă din cauza distanței sau a vremii, putem stabili o ședință prewedding sau trash the dress în această locație. Astfel, relaxați, fără să fim constrânși de timp, putem să alegem momentul oportun pentru a dispune de cea mai bună lumină a zilei. Lumina va fi mereu elementul cheie în reușita unei fotografii. În funcție de vreme și de anotimpul în care va avea loc nunta, vom stabili împreună momentul fiecărei ședințe foto pentru a ne asigura că locația aleasă beneficiază de suficientă lumină la acele ore. Calitatea, cantitatea și culoarea luminii sunt definitorii în crearea unei fotografii. O lumină caldă și plăcută dimineața sau seara (la apus) va aduce un plus de candoare și romantism în fotografia de cuplu. Personal, am o preferință aparte pentru lumina naturală, dar, nu ezit să îmbin lumina articifială cu cea naturală pentru a crea efecte speciale, sau a adăuga o notă de dramatism imaginii.

Dar dacă plouă?

Se spune că ploaia aduce bogăție și noroc mirilor, deci bucură-te dacă te numeri printre cei norocoși. Ploaia poate înfrumuseța fotografiile de nuntă. Fundalul gri intensifică culorile (verdele copacilor, decoarațiunile, etc) și poate crea un contrast cromatic deosebit. Dacă plouă, fă-ți “o umbrelă din dragostea ta”. Putem include în ședința foto o umbrelă colorată sub care se ascund mirii. Cu un efect aparte sunt și imaginile mirilor reflectandu-se în băltile formate. Dacă plouă la nunta vostră, putem opta oricând pentru o a doua locație, la interior. Zâmbiți!

În cei 16 ani de experiență în fotografia de nuntă, am avut ocazia și plăcerea să lucrez cu nenumărate cupluri din întreaga lume care au ales să-și unească destinele fie în România sau Franța (la Paris), a doua locație unde realizez ședințe foto. Întâlnirea a fost mereu spectaculoasă, nemuritoare, aș putea spune, care s-a concretizat într-un album foto și o amintire pentru o viață! Iubesc frumosul și oamenii frumoși! Dragostea voastră și emoția umană sunt cele care animă și personalizează albumul foto.

Pentru mai multe fotografii da-ți clic aici

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT