fbpx

CUM SA-TI ALEGI FOTOGRAFUL DE NUNTA

CUM SA-TI ALEGI FOTOGRAFUL DE NUNTA

Cand vine vorba de organizarea nuntii, alegerea furnizorilor si colaboratorilor este elementul cel mai important in succesul acesteia. Pentru ca ziua nuntii sa fie asa cum ati visat, pentru unele aspecte privind organizarea va trebui sa va ocupati cu mult timp inainte de marele eveniment, cum ar fi: rezervarea sălii, programarea la biserica pentru cununia religioasa, alegerea fotografului etc.

Fotograful este cel care grija de amintirile acestui eveniment din viata oricarui cuplu: el este alaturi de dumneavoastra pe tot parcursul evenimentului, eventual si inainte sau dupa, pentru sedintele de cuplu individuale (cununie civila, sedintele foto Trash the dress etc.). Tinand cont de toate aceste aspecte, cu siguranta este important sa investiti timp atunci cand incepeti selectia.

Care sunt insa calitatile de care ar trebui sa tineti cont atunci cand alegeti pe cineva pentru a fi fotograful de nunta care sa se ocupa ca la carte de marele eveniment?

* Fotograful de nunta trebuie sa fie comunicativ

O persoana deschisa va lucra mereu cu drag si pasiune! Acordati atentie acestui detaliu, intrucat fotograful este cel care antreneaza invitatii pentru fotografiile de grup, este persoana cu care veti mai comunica si dupa ce marele eveniment se incheie: el va va tine la curent cu rezultatul fotografic final, dupa selectarea si editarea imaginilor.

* Clarificati cu fotograful dumneavoastra toate detaliile

In cadrul intalnirilor si discutiilor cu fotograful/fotografii selectati, incercati sa cuprindeti toate intrebarile pe care doriti sa le puneti. De asemenea, transmiteti-i durata evenimentului, locatiile, stabiliti tariful aproximativ etc. In urma acestor discutii, va va fi si mai clar daca fotograful este corect si sincer, va multumeste asteptarile si este cel cu care veti lucra.

* Fotograful de nunta profesionist este sincer si corect

Niciun fotograf profesionist si experimentat in acest tip de evenimente nu va putea sa va spuna un numar exacr de fotografii finale, numai bune de asezat in albumul foto. Cu siguranta, are niste pasi pe care ii urmeaza si niste cadre comune pe care le preia de fiecare data, cu ocazia unui astfel de eveniment, insa nu va va putea oferi un numar exact. Totodata, este foarte important sa solicitati tariful pe care il practica, in functie de serviciile selectate.

* Acordati atentie recomandarilor si modului de prezentare pe care il abordeaza

Portofoliul cu fotografiile realizate pot reprezenta si un punct de plecare pentru cum doriti sa arate albumul dumneavoastra de nunta; este foarte posibil sa identificati anumite cadre care vi se potrivesc. Recomandarile primite, un mod ingrijit de prezentare online sunt aspecte care conteaza atunci cand selectati un fotograf pentru nunta dumneavoastra.

* Solicitati un contract/un acord scris

Un fotograf de nunta profesionist, care ofera servicii de calitate, isi va crea cu siguranta un document in care va trece toate serviciile oferite.

Solicitati-i un contract de prestari servicii, in care sunt mentionate toate conditiile stabilite de ambele parti.

Leave a reply