FOTOGRAF PROFESIONIST DE EVENIMENT

FOTOGRAFIA PROFESIONISTĂ

În zilele noastre remarcăm din ce în ce mai multe persoane fascinate de domeniul fotografic. Mai mult, auzim deseori despre ideea de a avea viziune artistică și simț fotografic. Cu toate acestea, doar unii fotografi ajung sa fie cu adevărat profesioniști, în timp ce alții rămân la stadiul de fotograf amator, care văd acest lucru ca pe un hobby.

Totuși, cum și prin ce anume se diferențiază fotograful profesionist de unul amator?

1) UN FOTOGRAF PROFESIONIST LUCREAZĂ MAI MULT

Când spunem asta ne referim la timpul alocat practicii și documentării dar și la experiența pe care o acumulează prin participarea la diverse evenimente.

2) FOTOGRAFIA PROFESIONISTĂ ESTE UN SERVICIU COMPLEX

Atunci când analizăm activitatea întreagă a unui fotograf profesionist, constatăm că acesta are deja un business în adevăratul sens al cuvântului. Ca în orice business, este nevoie de muncă susținută pe mai multe planuri: promovare, alcătuirea unui portofoliu adecvat, participarea la cursuri de perfecționare, manangement, crearea de oferte etc.

Cu siguranță, fotograful profesionist are un alt mod de abordare față de unul amator.

3) ÎN CADRUL UNEI ȘEDINȚE FOTO, PROFESIONIȘTII ALOCĂ MAI MULT TIMP PENTRU REALIZAREA FOTOGRAFIILOR

Fotografii profesioniști nu se grăbesc, deoarece cunosc faptul că o fotografie reușită este obținută după preluarea mai multor cadre, după o căutare intensă a celui mai bun unghi de fotografiere.

4) FOTOGRAFUL PROFESIONIST CAUTĂ DETALII ȘI ELEMENTE, NU TOATE ELEMENTELE ȘI DETALIILE DIN CADRU PENTRU FOTOGRAFIILE LOR

Principiul less is more este valabil și în fotografie. Un profesionist își acordă timpul necesar pentru a identifica și a surprinde un element inedit. Desigur că acest lucru diferă în funcție de tipul de fotografie efectuat și de evenimentul în cauză.

5) FOTOGRAFUL PROFESIONIST SE ADAPTEAZĂ LA SITAȚIA DATĂ

În cadrul unei ședințe foto pot apărea multe dezavantaje: condițiile meteo (ploaie, temperaturi ridicate/scăzute), clienți timizi etc. Acesta este iarași un aspect prin care amatorul se diferențiază de profesionist; un profesionist va știi întotdeauna să aducă lucrurile în favoarea lui, să transforme orice impediment într-un avantaj și mai ales, se va adapta să lucreze cu ce are.

Fotografia a avansat mult în ultimii ani, iar serviciile profesioniste sunt la dispoziția oricui, pentru a avea amintiri frumoase, când vine vorba de zilele importante din viața noastră.

Profesionist înseamnă până la urmă și perfecționist, așa că puteți opta cu încredere pentru un specialist dacă vă doriți fotografii reușite!

Leave a reply