FOTOGRAF PROFESIONIST

FOTOGRAF PROFESIONIST

 

 

In zilele noastre auzim des termenul de profesionist in diverse domenii. Atunci cand ne referim la arta fotografica, fotograf profesionist este unul dintre termenii cei mai folositi pentru a atrage clientii. Insa nu toate persoanele ce poarta acest titlu sunt intr-adevar experimentate si pregatite pentru a va oferi servicii calitative atat de necesare cand vine vorba despre un domeniu cum este cel al fotografiei.

 

CUM RECUNOASTEM UN FOTOGRAF PROFESIONIST

 

Un fotograf profesionist se remarca inclusiv de la o simpla discutie: acesta utilizeaza niste termeni speciali, stie sa raspunda chiar si la intrebarile cele mai “tricky”, stie sa aduca solutii si variante rezonabile pentru orice situatie si mai ales, va poate prezenta un portofoliu cu fotografii realizate relevant activitatii in care este specializat.

Ca o varianta suplimentara, nu trebuie sa excludem nici sa verficam forumurile de specialitate, sa analizam modul de prezentare online: site-ul de prezentare, blogul de prezentare etc.

 

1) Punctualitatea este una dintre calitatile unui profesionist

 

Time is money este o zicala care functioneza mereu. Orice profesionist stie ca a ajunge la timp/preferabil mai devreme la o intalnire este un aspect mai important decat o carte de vizita cu un design atractiv.

Un profesionist isi respecta programul prin dovada aprecierii timpului si programului clientilor sai.

 

2) Interesul acordat clientilor

 

Atentia pentru clientii sai este, de asemenea, o trasatura definitorie a fotografului profesionist: acesta isi trateaza clientii cu dedicare, dand dovada de empatie, intelegere si interes pentru a oferi toate informatiile de care clientii au nevoie.

 

3) Feedback si racomandari

 

Se spune ca cel mai relevant indice care masoara profesionalismul unui prestator de servicii, indiferent de domeniu, este recomandarea. Cand este recomandat un fotograf profesionist? Atunci are rezultate extraordinare, raportate la modul de comunicare, grija pentru clienti si fotografii calitative. Prin urmare, sa castige fotograful profesionist cu cele mai bune recomandari!

 

CUM DEVINE UN FOTOGRAF PASIONAT UN FOTOGRAF PROFESIONIST

 

Acest aspect este unul care ar putea fi dezvoltat la nesfarsit, insa putem delimita cateva caracteristici ale pasionatului care doreste sa devina un profesionist:

 

1) Dorinta permanente de dezvoltate si imbunatatire

 

Un fotograf proefesionist nu se va opri niciodata din cercetare, daca acesta afirma ca a acumultat tot ce se putea, atunci nu avem de-a face cu un porfesionist. Fotograful profesionist stie cand sa fie modest si cand trebuie sa isi prezintre studiile efectuate, precum si portofoliile de succes realizate pe parcursul activitatii sale.

 

2) Fotograful profesionist isi exploreaza creativitatea

 

Unele persoane sunt mai creative, altele nu, indiferent daca pasiunea si talentul fotografic exista, astfel ca un fotograf profesionist isi va exersa permanenta partea creativa. In momentele mai lipsite de inspiratie va face tot posibilul pentru a se reinventa si pentru a aduce unicitate in fotografiile sale.

 

3) Organizarea, prezentarea si promovarea

 

Un adevarat fotograf profesionist nu isi va dezvolta exclusiv partea fotografica, ci se va extinde cu dezvoltarea in partea organizatorica si evident, cea de promovare. In acest sens, va lua toaste masurile necesare: va urma cursuri (in zilele noastre exista o mare varietate de cursuri de promovare) se va folosi de tehnologia care ii poate fi de folos (diverse programe e realizat un orar eficient) si va apela la specialisti pentru a interveni, a-l sfatui si a-i promova mai bine decat ar face-o el, uneori. Pentru ca un fotograf cu adevarat profesionist stie sa recunoasca aportul altor preofesionisti, pentru ca fiecare exceleaza in domeniul lui.

 

 

Leave a reply