FOTOGRAF DE EVENIMENT

FOTOGRAF DE EVENIMENT

Domeniul fotografic s-a dezovltat enorm in ultimii ani, pe mai multe planuri si in mai multe directii. Avand un caracter creativ, arta fotografica se poate dezovlta in functie de preferintele fiecarui fotograf.

Fotografii care se specializeaza pe fotografia de evenimente dezvolta o parte minunata a domeniului fotografic, o adevarata arta, care nu poate fi imbunatatita decat prin multa practica.

Pe langa practica si experienta care isi vor aduce aportul in cazul fotografiei de eveniment, fotograful de eveniment poate lua in considerare mai multe aspecte si sa tina cont de cateva sfaturi esentiale.

1) RELATIONAREA CU CLIENTII

Atunci cand apeleaza la serviciile unui fotograf de eveniment profesionist, unele persoane stiu foarte bine ce isi doresc, altele mai deloc. De aceea, pentru bun mers al desfasurarii evenimentului, comunicati eficient cu cei care va solicita serviciile.

Despre orice tip de eveniment este vorba (nunta, botez, majorat, aniversare, petrecere corporate, aniversare etc) este esential sa creati o lista de intrebari pentru clientii dumneavoastra. De asemenea, notati toate cerintele lor speciale, in afara de detaliile esentiale: ora inceperii evenimentului, locatia, numarul de ore petrecut etc.

2) DESCOPERIREA SI ANALIZA LOCATIEI EVENIMENTULUI

Un adevarat profesionist isi analizeaza locatia cu atentie, in cele mai mici detalii. Acest lucru este esential pentru calitatea fotografiilor: daca este un spatiu inchis, iar evenimentul se va desfasura exclusiv acolo, fotograful de eveniment trebuie sa se “inarmeze” cu aparatura potrivita pentru orice tip de lumina.

In cazul in care exista mai multe locatii, sau chiar fotograful este solicitat pentru a selecta cateva locatii in aer liber, documentarea trebuie sa fie facuta cu cateva zile inainte, pentru a comunica si clientilor spatiile selectate.

3) COMUNICAREA CU PERSOANELE PARTICIPANTE

Relationarea cu clientii nu se opreste la prima intrevedere si/sau la discutiile telefonice efectuate anterior, ci continua pe toata durata desfasurarii evenimentului si cel mai probabil si dupa. Cat despre momentul propriu zis al evenimentului, fotograful de eveniment trebuie sa fie inzestrat cu calitati de comunicare excelente adaptate fiecarei varste si tipologii de persoane. Trebuie sa retineti ca un fotograf de eveniment devine prietenul tuturor celor prezenti pe perioada evenimentului: acesta trebuie sa inspire oamenii sa se comporte cat mai natural si sa ii faca sa lase timiditatea si retinerile deoparte cel putin pe durata evenimentului in cauza.

4) ATENTIA LA DETALII

Detaliile fac diferenta nu este doar un cliseu, utilizat pentru a da culoare unei afirmatii. Toate, dar absolut toate detaliile ce caracterizeaza un eveniment, o locatie, un personaj anume, sunt cele care vor da un plus de valoare fotografiilor. Un fotograf de eveniment nu se va concentra pe grupul de oameni, ci pe o persoana in raport cu restul grupului. Va incerca sa realizeze cat mai multe fotografii, pentru a surprinde cadre inedite cu zambetul unei persoane, un moment comic, unul de apropiere intre doi indragostiti, o strangere de mana emotionata, o imbratisare. Expresia de pe fata oamenilor este importanta, fotograful de eveniment trebuie sa stie sa ii acorde aceasta valoare si in fotografii.

5) DIVERSIFICAREA UNGHIULUI DE FOTOGRAFIERE

Un singur unghi pentru captarea unei imagini nu este niciodata suficient de satisfacator pentru un fotograf de eveniment profesionist si perfectionist. Pentru obtinerea fotografiilorde calitate, care sa nu cada in extrema banalului, fotograful de eveniment trebuie sa exerseze si sa identifice acel element cheie al locatiei, aerul unic al fiecarui eveniment in parte, expresivitatea si praticularitatile impresionante ale fiecarei persoane.

Fotograful de eveniment invata si se descopera toata viata in acest domeniu vast. Fiecare fotograf profesionist specializat in aria evenimentelor diverse va dezvolta propriile tehnici si metode pentru toate situatiile si problemele discutate mai sus, pentru ca acestea sunt comune tuturor evenimentelor.

Leave a reply