Fotograf de cununie civila

CUNUNIA CIVILA

-primul pas important din viata unui cuplu-

 

 

 

In zilele noastre, fiecare cuplu isi organizeza dupa bunul plac organizarea nuntii: cununie civila, cununie religioasa, masa festiva: acestea se pot desfasura in aceeasi la distanta de cateva zile, dar majoritatea cuplurilor prefera sa existe o perioada intre aceste evenimente.

 

Cununia civila este si ea o parte solicitanta din punct de vederea al organizarii: programarea la primarie se face cu ceva timp inainte, urmeaza apoi detaliile vestimentare, alegerea unui local pentru o mica petrecere inaintea celei mari, cu invitati mai putini, constituiti din persoanele mai apropiate.

De asemenea, trebuie cautat cu atentie

cel mai potrivit pentru acest momente de bucurie din viata unui cuplu.

Ce calitati trebuie sa aiba acesta si cum reuseste sa fie selectat pentru a surprinde cele mai simpatice ipostaze de la comuniunea civila?

Fotograful de cununie este o alegere pentru aceasta perioada din viata unui cuplu: de cele mai multe ori, acesta va fi prezent la cununia civila, la cununia religioasa si cel mai probabil va fi cel care va capta fotografiile in sedintele foto ce urmeaza dupa nunta.

Pentru a obtine toate aceste evenimente, fotograful de cununie trebuie sa castige increderea cuplurilor/mirilor. Acest lucru poate fi realizabil prin punctualitate, dand dovada de profesionalism, fiind empatic la intrebari si cerinte, prin prezentarea unei oferte corecte si desigur, prin portofoliul specific acitivitatii de fotograf.

Desi pare mai simpla, fotografia de cununie este la fel de solicitanta si importanta ca si celelalte activitati fotografice de cuplu. Cununia civila se desfasoara la primaria orasului, dupa care urmeaza sedinta foto cu rudele si toti cei prezenti.

Pentru un fotograf de cununie sunt importante aspecte ca ora inceperii, locatia unde se vor face fotografiile ulterioare (daca este insorit afara, orice parc este perfect pentru aceasta ocazie), precum si locatia unei mese festive, daca este cazul. Pentru fotografii de succes, fotograful de cununie va alege impreuna cu clientii sai cateva locuri cheie unde se va putea desfasura sedinta foto.

Pentru ca fotografiie de fie reusite, fotograful de cununie trebuie sa faca uz de toate glumele, bancurile si toate micile trucuri pe care le stie el pentru destinderea cuplurilor, dar si a persoanelor din jur.

O alta remarca ar fi faptul ca este cel mai indicat pentru un fotograf de cununie sa ajunga mai repede la locul “faptei” inainte ca evenimentul sa inceapa. Stilul jurnalistica isi va putea intra in drepturi, iar fotografiile axate pe detalii, emotiile tuturor, ipostaze inedite vor fi cele care vor aduce mereu un plus de valoare.

 

Leave a reply