Cum sa fotografiezi copii ca un profesionist

 

  Copiii sunt deseori personajele principale din fotografiile foto de familie: jucăuși și simpatici, întotdeauna vor fi atracția imaginilor. De altfel, părinții îi surprind mereu în fotografiile lor zilnice. Însă ce cadou frumos este să îi oferiți o ședință foto cu un fotograf profesionist micuțului dumneavoastră!

Orice fotograf profesionist vă va sugera să aveți în vedere să îl surprindeți fotografic pe cel mic în toate etapele vieții: ei se dezvoltă și cresc rapid și ar fi păcat să nu aveți aceste amintiri: fotografiile de botez au farmecul lor, iar când cei mici cresc, energia și expresivitatea lor dau un plus de valoare fotografiilor.

Dar ce anume trebuie să avem în vedere atunci când protagoniștii ședinței foto sunt copiii?

Fotograf4copii

1) Alegerea spațiului în care se va desfășura ședința foto

Atunci când se lucrează cu copii, este foarte important spațiul în care va avea loc sesiunea de fotografiere: locul/locurile trebuie stabilite cu părinții: poate fi camera copilului, zone apropiate de casă (locuri de joacă, parcuri), sau un loc inedit: centrul orașului, un loc nou etc. Totul depinde de cel mic și de părinții acestuia, care îi cunosc copilului capacitatea de adaptare. De asemenea, se poate face un mic plan pentru o ședință foto diversificată: se începe de acasă și se continuă mai apoi cu celelalte opțiuni.

 

2) Momentul de fotografiere și îmbrăcămintea micuților

 

Ca în cazul oricărei ședințe planificate, se vor cunoaște: temperatura, condițiile meteo etc. De toate aceste aspecte va depinde și vestimentația copiilor: le recomandăm părinților să opteze pentru hainele în care micuții se simt confortabil și relaxați.

De asemenea, trebuie evitate extremele: o vreme prea racoroasă/rece sau prea caldă/soare puternic.Fotograf8copii

3) Relația fotograf-copil

Acest subiect este foarte important, este discutat permanent și trebuie să fie mereu îmbunătățit. Relația dintre fotograf și micuți este cea mai importantă: fotograful trebuie să comunice în așa fel încât cei mici să capete încredere în el. Adaptarea la preferințele fiecărui copil, precum și disponibilitatea de a te juca și de a-l face să se simtă în largul lui sunt aspecte esențiale pentru o sesiune foto cu copii reușită.

4) Postura de fotografiere

În cazul adulților, fotograful profesionist intervine adesea cu indicații de postură, diverse sugestii și corecturi. Atunci când este vorba de fotografierea copiilor, cele mai inedite fotografii s-au dovedit acelea în care pur și simplu fotograful profesionist pătrunde în universului micuților, lăsându-i să se manifeste și să se desfășoare ca și cum camera foto nu ar există.

Un alt sfat ar fi prezența unei persoane din familie: chiar dacă nu va participa în toate fotografiile, pot rezulta cadre frumoase cu portretul expresiv al copiilor în timp ce se joacă cu cineva drag lor.

5) Optează pentru fotografii naturale!

Fotografierea copiilor este un tip de fotografie ce solicită cel mai mult entuziasmul, răbdarea, creativitatea și abilitățile de fotojurnalism ale fotografilor.

Optează întotdeauna pentru naturalețe și simplitate când fotografiezi copii: transformă pur și simplu o zi de joacă din viața micuțului într-o sesiune foto profesionistă reușită!

 

Leave a reply