CUM SA DEVII FOTOGRAF DE NUNTA

CUM SA DEVII FOTOGRAF DE NUNTA

Fotografia este un domeniu amplu, in continua dezvoltare si un aspect important al vietilor noastre. Despre orice domeniu de activitate ar fi vorba, o imagine bine aleasa vorbeste mai mult despre un produs, serviciu, despre o ocazie importanta. Fotografia este capabila sa descrie atmosfera unui moment, trairile intense, aspectele specifice ale obiectelor, persoanelor si locurilor fotografiate.

Retelele de socializare sunt si ele dominate de vizual, iar despre tehnologia care ne sta la dispozitie nu incape discutie cat ne sunt de folos.

Cand ne referim la fotografia profesionista, aceasta poate fi impartita in mai multe categorii, care la randul lor se impart in multe alte activitati specifice. Fotograful profesionist este in principal cel care are multa experienta, lucreaza mult pentru a invata, are studii de specialitate si un portofoliu amplu. Adevaratii profesionisti se specializeaza de cele mai multe ori pe cateva genuri de fotografii, putand invata mai repede decat un fotograf amator.

Cum devine un fotograf profesionist specializat in fotografia de nunta?

1) CERCETEAZA DACA TI SE POTRIVESTE ACEST DOMENIU

Fotografia de nunta este una solicitanta din mai multe puncte de vedere: este sezoniera si se desfasoara cu precadere in lunile calduroase de vara, ceea ce inseamna ca vara va fi mai mult ocupata. Mai mult, astfel de evenimente au loc in week-enduri, ceea ce inseamna iarasi munca in timpul liber al celorlati. Fotografia de nunta inseamna organizare, disciplina si seriozitate.

Verifica, de asemenea, daca ai fler atunci cand incerci sa cauti cele mai semnificative detalii si accesorii, daca functionezi bine cand evenimentul este unul mare.

2) STUDIAZA PORTOFOLIILE MARILOR FOTOGRAFI DE ASTFEL DE EVENIMENTE

Conceptul de fotograf de nunta este unul raspandit atat in tara noastra, cat si in strainatate. De aceea, este bine sa urmaresti toate articolele, portofoliile, sfaturile marilor specialisti in domeniu. Pentru fotograful de nunta este foarte important sa se documenteze permanent cu privire la procedee, tendinte si aparatura potrivita.

3) PARTICIPA LA ATELIERE SI CONFERINTE DIN DOMENIUL COMUNICARII

Fotografia inseamna mai multe decat fotografie: aceasta presupune si comunicare cu solicitantii, promovare si multa rabdare. Ca orice activitate care presupune vanzarea unui serviciu sau produs, si fotografia de nunta trebuie foarte bine gandita. Fotografia de nunta este un gen pretentios, iar clientii sunt desigur, dintre cei mai feluriti. Modul in care comunici cu clientii tai va determina modul in care acestia rezoneaza cu tine.

4) DOCUMENTEAZA-TE PERMANENT CU PRIVIRILE LA PROMOVAREA ONLINE

In zilele noastre, orice poate fi promovat in mediul online. Cei mai mult clienti considera ca sunt doar la un click distanta atunci cand cauta ceva. De aceea, profilul tau online este foarte important, incepand cu site-ul de prezentare, care trebuie sa arate impecabil, eventual un blog la fel de ingrijit care vorbeste despre povestile celor fotografiati si pana la retelele de socializare. Exista o multime de articole legate de promovare pe care le gasesti in mod gratuit, online.

5) PARTICIPA LA NUNTI ORI DE CATE ORI AI OCAZIA

Poti participa ca invitat, ca ajutor al unui amic care este si el fotograf de nunta sau poate fi chiar primul tau contract de fotografie de nunta. Pentru a putea invata, trebuie sa fii la fata locului. Incearca sa inveti si sa profiti mereu cand ai ocazia sa participi la un astfel de eveniment. Chiar daca esti la inceput,, cineva iti va da sansa sa demonstrezi ca ai o latura fotografica potrivita acestui domeniu.

Mult succes!

Leave a reply