fbpx

AVENTURILE UNUI FOTOGRAF DE BOTEZ

AVENTURILE UNUI FOTOGRAF DE BOTEZ

Un eveniment precum botezul este un adevărat prilej de sărbătoare în familie și în grupurile de prieteni: apariția unei vieți, care le va schimba total pe celelalte prin prezența ei. De aceea, totul trebuie stabilit și organizat cum trebuie pentru ca ziua botezului să reprezinte o amintire frumoasă pentru toți cei care participă.

Dar cum se desfășoară această minunată zi din spatele aparatului de fotografiat: cum este o zi din viața unui fotograf de botez?

1) ACTIVITATE DIVERSIFICATĂ- EVENIMENTE UNICAT

“Fiecare eveniment diferă: asta e cea mai provocatoare parte- fiecare botez este unic în felul sau: familia, copilul, invitații- toți alcătuiesc acest cadru special pentru orice fotograf de botez.”
Ciprian Lupan- fotograf profesionst de botez

Unui fotograf de botez cu experiență, nu îi este străin faptul că evenimentele seamănă între ele doar prin celebrarea aceluiași moment: de fiecare dată când va fotografia un botez, spațiul, personajele și povestea vor fi cu totul și cu totul noi. Acest lucru necesită dedicare, implicare și adaptare din partea fotografului.
Numai că doar așa se dobândește experiența!Fotograf nunta Brasov (64) _30 _37

2) TIPUL COLABORĂRII- CÂT VA TREBUI SĂ FII PREZENT

“În cadrul discuției inițiale, este foarte indicat să se discute cu părinții toate aspectele pachetului de fotografii final: va trebui să participi alături de ei pe toată durata evenimentului sau doar în anumite momente? Cerințele clienților noștri sunt mereu diverse, iar noi trebuie să ne adaptăm!”
Ciprian Lupan- fotograf profesionist de botez

Datoria fotografului este să prezinte toate variantele de servicii pe care le oferă, precum și argumentele pro pentru fiecare dintre acestea. Nu toți cei are apelează la un profesionist cunosc termenii specifici, detaliile și avantajele ședințelor foto concepute de acesta.
De aceea, va trebui să încurajați o ședință foto completă pentru ziua botezului: fotografii înainte de plecarea spre biserică, în camera copilului; fotografii la biserică, precum și fotografii la masa festivă ce ce succede evenimentul religios.
Pentru că doar așa micuțul își va putea face peste ani o idee de ansamblu despre prima lui petrecere!

3) CE ESTE MAI IMPORTANT DE SURPRINS ÎN FOTOGRAFII?

“Cu siguranță fiecare fotograf de botez are stilul lui, însă sunt câteva categorii comune oricărui eveniment; fotografii care nu trebuie să lipsească din albumul final, cum ar fi: cele cu micuțul în momentul ceremoniei religioase, fotografiile de familie, anumite detalii etc”.
Ciprian Lupan- fotograf de botez

Fotograful își va repeta întruna: ” FOTOGRAFIAZĂ, FOTOGRAFIAZĂ, FOTOGRAFIAZĂ!” Acest lucru înseamnă să nu piardă niciun moment, niciun detaliu, nicio expresie, niciun cadru aparte. Pentru un produs fotografic final de calitate, trebuie să existe un număr mare de imagini pentru a le putea selecta pe cele mai frumoase.

De asemenea, nașii sunt personaje aparte în cadrul acestui eveniment: ei sunt cei care își iau în ziua botezului un angajament frumos și important: acela de părinți spirituali ai micuțului. Nu trebuie ratate momentele de emoție din relația nași-copil!Fotograf Nunta Brasov (29) Fotograf Nunta Brasov (16) Fotograf Nunta Brasov (19)
Momentele ce ar putea fi mai dificile se pot transforma în artificiul albumului foto de la botez: copilul plânge-fotografiile cu el plângând vor fi considerate amuzante și emoționante de exemplu.

Detaliile sunt mereu cele care fac diferența. Creativitatea este tot ce ai nevoie în cadrul unui astfel de eveniment: transformă orice mic detaliu într-o fotografie care transmite frumusețea acestei zile!

 

Leave a reply